Frieda

FRIEDA BELINFANTE
de spektakelmusicalOVER FRIEDA

foto: Boy Hazes

Laat je onderdompelen in deze ode aan één van de meest formidabele vrouwen uit de
Amsterdamse geschiedenis.

FRIEDA BELINFANTE – de spektakelmusical vertelt het waanzinnige levensverhaal van
Frieda Belinfante: verzetsheld, cellist, vrouwenverslinder en de eerste vrouw die ooit
haar eigen symfonieorkest dirigeerde. Ervaar hoe al je zintuigen worden geprikkeld in
een verhaal vol spanning, actie, avontuur en romantiek.
Esther Lindenbergh speelt, zingt, musiceert, aromatiseert, manipuleert, animeert,
condenseert en kwinkeleert in dit ambitieuze solospektakel van internationale allure,
waarvan gefluisterd wordt dat het, wanneer in 2056 niet meer wordt verlengd, Soldaat
van Oranje zal opvolgen.

4 en 5 mei te zien in Theater Cameleon in Amsterdam. Kaarten zijn hieronder te bestellen via de knop ‘bestel kaarten’.

VOORSTELLINGEN THEATER NA DE DAM

WOENSDAG 4 MEI 2022 – 21.00 uur
Theater de Cameleon 
Derde Kostverlorenkade 35, Amsterdam

Donderdag 5 mei 2022 – 15.00 uur 
Theater de Cameleon
Derde Kostverlorenkade 35, Amsterdam

NB: voor kaarten die aan de deur worden verkocht rekenen wij €2,50 extra.

Cast en creatives

Esther Lindenbergh

Frieda

Esther Lindenbergh actrice | zangeres | violiste | danseres. Tijdens en na haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater was Esther te zien in theaterproducties als Sonneveld in DeLaMar (Stage Entertainment), We want more! (BOS Theaterproducties), Willem Ruis (Janke Dekker Producties), Hold On (Theaterfestival Boulevard) en Wagners Ring (Garage TDI). Van 2016 tot 2020 was zij onderdeel van het vaste ensemble van Tineke Schouten in de voorstellingen T-Splitsing en Highlights. Op tv was zij te zien in de rol van Jenna Bicks in het 2e en 3e seizoen van de internationale tienerserie Find me in Paris. Naast haar werk als uitvoerend artiest is Esther vocal coach voor profs in zowel de theater- als filmbranche.

Sytske van der Ster

Regisseur

Sytske van der Ster studeerde in 2001 af aan de Kleinkunst academie in Amsterdam. Ze is bekend van haar hoofdrollen in de succesvolle televisieseries BUZA, HEER EN MEESTER , LEVENSLIED en DE CO-ASSISTENT . Sytske van der Ster studeerde in 2001 af aan de Kleinkunst academie in Amsterdam. WHO”S AFFRAID OF WOODY ALLEN. Ze speelde vrouwelijke hoofdrol in de kinderopera MANNETJE JAS en de musical de musical MINOES naar het gelijknamige boek van Annie Mg Schmidt. Naast actrice is Sytske ook werkzaam als regisseur Samen met Jolanda van der Ber ontwikkelde ze voor het Mlab de muziektheatervoorstelling WHO”S AFFRAID OF WOODY ALLEN. en maakte zij samen in in 2016 de voorstelling “NICO” over het leven en werk van de gelijknamige actrice en singer songwriter In 2018 ontwikkelde en regisseerde ze de muziektheater voorstelling Hold On waarin Drie vrouwen het werk van Tom Waits onder handen namen, om vanuit hun eigen perspectief het afscheid dat hij in zijn nummers bezingt te belichten. Verder regisseerde ze o.a. de voorstelling SofaSessie van Marian Mudder en het kleinkunst debuut “uitvlucht” van Britt Scheltens.

Sietse Remmers

Schrijver

Sietse Remmers (1989) is actrice, auteur en theatermaker.
Haar meest recente productie was Het Temmen van de Feeks – een bewerking met bijdragen van Shakespeare, Hoeyberghs, Trump, Johnson, Baudet, Remmers e.v.a., een muziektheaterproductie voor de grote zaal met een zevenkoppige cast, waarin ze zelf de hoofdrol Katharina voor haar rekening nam. Haar vertaling van Het Temmen van de Feeks werd gepubliceerd door De Nieuwe Toneelbibliotheek. Daarmee is Sietse de eerste gepubliceerde Nederlandse vrouwelijke vertaler van Shakespeare sinds de 18e eeuw. Andere voorstellingen die ze maakte waren o.a. Pan, De Weduwe en locatievoorstelling De ai van Ajax – een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton. Momenteel werkt Sietse aan Politics is entertainment for ugly people, een democalyptische politieke tragedie.

Frank Irving

Componist

Frank Irving hij/hem - die/diens, componist, liedtekstschrijver. Meest recent: songs voor Douze Points (A Loving Parody Of The Greatest Song Contest In The World) van Theater ZEST en Een Veld Vol Klaprozen (een persoonlijk project over afscheid en verlies) door Anouk Brouwer. Eerder: de eigen korte voorstellingen Carbon (over aliens en plastik soep), Tumulus (over helden en voortleven bij de prehistorische grafheuvels in Lage Vuursche), Meermensen (over klimaatvluchtelingen, meerminnen en dat meer of minder verhaal), muziek voor Villa Kakelbont door Theater Gnaffel, songs en muziek voor voorstellingen van Stichting Amuze, 7Volt, Later Theater, Vilt en Theater ZEST.

Céline Buren

Dramaturg en Subsidietijger

Céline Buren (1977) is sinds 2005 werkzaam als freelance dramaturg. Ze werkte onder meer bij het NNT (o.a. Jeanne), Urban Myth (o.a. The Right Thing), Zina | Adelheid Roosen (Wijksafari’s), George en Eran/RAST (o.a. George en Eran lossen de wereldvrede op 1&2) en is de vaste dramaturg van Laura van Dolron (sinds 2006). Dit jaar zal zij ook betrokken zijn bij Missie Marquéz van Kompagnie Kistenmaker. Daarnaast geeft zij les, geeft inleidingen bij voorstellingen en begeleidt ze schrijvers. Ze werkt bij voorkeur met makers die zich middels hun werk verbinden met de wereld waarin wij leven, en met verschillende media en (kunst)disciplines spelen om hun verhaal over die wereld vorm te geven. “Met theater kun je nieuwe verbanden smeden, tussen mensen, gedachten, ideeën, tussen de wereld en onszelf; ik probeer met de mensen met wie ik werk op zoek te gaan met wat ons verbindt.”

Aisa Lafour

Choreograaf

Aisa Lafour is een danseres/ docent, actrice en choreograaf. Jarenlang heeft ze wereldwijd opgetreden en les gegeven. Ze runt een dansstudio genaamd ‘The Heartbeat Dance Studio’ in Amsterdam. Met de choreografieën voor haar voormalige dansgroep won ze meerdere prijzen, choreografeerde ze voor tv en werkte ze samen aan een voorstelling met het Nationale Ballet. Tegenwoordig ontwikkeld Aisa zich ook als actrice bij de Toneelmeester. Waar ze ook de choreografie verzorgde voor een voorstelling geregisseerd door Sytske van der Ster. Hiermee kan ze haar liefde voor dans en toneel samenbrengen.

Aldo Vreeburg

Kostuum ontwerper

Aldo Vreeburg hij/hem. In 2017 studeerde Aldo af als kunsthistoricus aan de Vrije Universiteit. Hij besloot zijn theoretische kennis toe te passen in de praktijk aan de Filmacademie binnen de opleiding Production Design. Recentelijk studeerde hij af als een van de eerste kostuumontwerpers aan de Nederlandse Filmacademie. Aldo heeft meegewerkt aan verschillende korte (studenten) films. Doormiddel van de taal van kostuum probeert hij personages visueel een verhaal te laten vertellen over wie ze zijn, hoe ze zich voelen, waar ze vandaan komen of waar ze naar toe gaan. Hij is gespecialiseerd in het vertalen van fictieve historische visies naar een levensechte karakters.

Media

Episch

Zinneprikkelend

Geestig

Contact

Neem contact op via mail of sociale media

Mail: minktheaterproducties @ gmail.com