Zolder van Leliegracht 6

De Zolder van Leliegracht 6

Het verhaal

Een muziektheatervoorstelling over daadkracht, verzet, hoop, liefde, angst en keuzes maken in de Tweede Wereldoorlog.

HET VERHAAL

Amsterdam 1944. 

De geallieerden trekken naar het noorden en de Duitsers voelen zich meer bedreigd dan ooit. Terwijl de hoop dat Nederland snel bevrijd zal worden groeit, krijgt de Joodse Hannah gezelschap van Edith, die zich ook gedwongen ziet om onder te duiken.
Ze krijgen hulp van Jet, een ambitieuze jonge vrouw die zich bij het verzet heeft aangesloten.

De Zolder van Leliegracht 6 is ontstaan vanuit een afstudeerproject.

DE MAKERS

De voorstelling is gemaakt door alumni van de Frank Sanders Akademie. Door de vele positieve reacties en vertrouwen is het uitgegroeid tot avondvullende voorstelling.

“Het verhaal is urgenter dan ooit, daarom doen wij ons best om het door te vertellen.”

Ashanti: “Ik vind het onwijs bijzonder om dit verhaal te mogen maken en vertellen met dit geweldige team. Van afstudeerproject tot meerdere voorstellingen in theaters!
Het mooiste vind ik dat er verschillende kanten van de oorlog worden belicht. Niemand wist wat juist was en iedereen maakte bepaalde beslissingen vanuit een overtuiging. We willen daarin ook de menselijkheid laten zien. Dat vind ik erg belangrijk.”

Marie-Annet: “Het is bijzonder om te zien wat dit verhaal teweeg brengt, zowel bij onszelf als bij het publiek. Ik had nooit gedacht dat ons idee voor dit verhaal zou uitlopen op dit waanzinnige project, en ik ben zo dankbaar voor ons ambitieuze team! Deze voorstelling zal me altijd bijblijven.”

Merel: “Ik heb zo ontzettend veel liefde voor dit team en deze productie! Het is zo bijzonder om een stuk op te bouwen vanaf het begin. Het is een proces geweest waar ik als actrice en theatermaker zoveel van heb geleerd en wat ik meeneem in de rest van mijn carrière.”

Ewout: “Ik sta aan het begin van mijn carrière en zit bomvol inspiratie en energie. Ik heb mezelf tot mijn 25e gegeven om te onderzoeken waar mijn hart ligt in theater, omdat ik zoveel verschillende kanten heb en leuk vind. Ik ben dankbaar dat ik zo ook met deze zeer ambitieuze mensen, deze voorstelling mag neerzetten.”


Speellijst en tickets

Vrijdag 16 september 20.00 uur - Doetinchem

Wegens succes spelen wij nog één keer in Lunchroom Buuls in samenwerking met Stichting Doetinchem Herdenkt bij de Kruisberg Gevangenis in Doetinchem

NB: voor kaarten die aan de deur worden verkocht rekenen wij €2,50 extra.

Cast en creatives

Ashanti Lavooij

Edith

Ashanti Lavooij is zangeres, actrice, danseres en theatermaker. Ze studeerde in 2020 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Ze was te zien in Doornroosje de Musical, de opening van het Musical Awards Gala in 2020 en in Musical Online met o.a. liedjes van Mean Girls de Musical. Momenteel is ze, naast De Zolder van Leliegracht 6, te zien in verschillende minishows van Van Hoorne Entertainment, een nieuw Pop-Up sprookje in de Efteling en geeft ze (zang)les.

Marie-Annet Kuipers

Hannah

Marie-Annet Kuipers studeerde in 2020 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Sinds haar afstuderen richt zij zich vooral op het zelf creëren van voorstellingen, zoals De Zolder van Leliegracht 6. Verder is zij als zangeres actief bij de popgroep Wingding, waarmee ze covers en eigen nummers zingt.

Merel Vrijhof

Jet

Merel Vrijhof is werkzaam als actrice, zangeres, danseres, poppenspeelster en theatermaker. Ze is in 2020 afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Tijdens haar 4e jaar, liep zij stage bij Van Hoorne Entertainment in de productie Peppa Pig Live! Hierna is ze blijven plakken en volgden verschillende producties en opdrachten bij dit bedrijf zoals; Woezel&Pip, Peppa Pig, Spacebuzz en verschillende Minishows. Ondertussen is zij leidinggevende entertainment bij Van Hoorne Entertainment. Daarnaast is Merel ook nog werkzaam geweest als dansdocente bij verschillende musicalscholen en schrijft ze haar eigen voorstellingen, zoals; De Zolder van Leliegracht 6.

Ewout Heijbroek

Regisseur

Ewout Heijbroek is een theatermaker op alle fronten. Zowel als acteur, zanger, poppenspeler, regisseur, schrijver, maar ook als technicus! Hij studeerde in 2019 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater, waar hij in zijn laatste jaar stage liep in Kikker en de Vallende Ster van Theater Terra. Daarna is Ewout nog altijd veel betrokken bij verschillende andere producties bij Morssinkhof-Terra. De afgelopen jaren is hij vooral veel bezig geweest met zijn ontwikkeling als theatermaker en maakt/speelt hij veel eigen voorstellingen.

Hilmar Leujes

Componist

Hilmar Leujes is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij schrijft al ruim dertig jaar muziek voor diverse musicals en cabaretprogramma’s. Hij werkt sinds 2001 als muzikaal leider bij de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater alwaar hij workshops en lessen begeleidt van oa. Wil van der Meer, Karin Bloemen, Pia Douwes en vele anderen. Verder speelt hij als bassist met bands De Roodborstjes, De Rode Lopers en Wingding.

Judith Mink

Producent

Media

Castalbum

De muziek uit de voorstelling is binnenkort te beluisteren via Spotify.

Reacties publiek

"Een rauw verhaal waar alle drie de perspectieven goed worden belicht"

"Het is alsof je bij jullie op de zolder zit"

"Ik begrijp nu nog beter hoe het in die tijd gevoeld zou moeten hebben"

"Het is niet leuk... maar zo indrukwekkend"

“Een prachtige voorstelling!”

“Ik was er stil van.”

“Een erg mooie voorstelling waarbij je van het begin tot het eind geboeid bent. Bijzonder knap verwerkt wat een oorlog voor invloed heeft op de keuzes die mensen maken.”

Informatie en contact

Wij zijn bereikbaar via mail of sociale media

leliegracht6@gmail.com

Technische specificaties