Crowdfundcampagne

DE ACTIE IS SUCCESVOL AFGEROND.
DANK AAN ALLE DONATEURS!!!!

De Zolder van Leliegracht 6 – Bijna Bevrijd
In deze tijd, waar de cultuur dreigt te verdwijnen, is het belangrijk om voorstellingen te blijven maken en spelen.
Help deze jonge makers en doneer via onderstaande knop.
Kies zelf uw bedrag en vermeld ‘Leliegracht’ in uw omschrijving.

Volg ons op social media of houd deze site in de gaten voor de laatste stand.
Alvast bedankt voor uw gift en graag tot ziens in het theater!

Doelbedrag € 5000,-
De actie is ten einde - bijna €4000,- gedoneerd! DANK U WEL!!! 80%
Video afspelen

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door

StenVi Advies
De Kamer van Kleur

HELP OOK MEE DEZE VOORSTELLING TE REALISEREN!

Bedankt voor uw aandacht en interesse in dit project.

Ons doel
We hebben een drieledig doel:
1. Het verhaal van de Tweede Wereldoorlog blijven vertellen.
2. Jongeren bereiken.
3. Plezier maken en ons vak uitoefenen.

Het is, zeker in deze tijd van polarisering, belangrijk om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog te blijven vertellen. De voorstelling laat de menselijkheid zien en de tragische keuzes die mensen maken, niet omdat ze dat willen, maar omdat er in hun situatie geen betere alternatieven waren.

Door de corona crisis is bijna al het werk in de theatersector komen te vervallen. Om te zorgen dat wij als jonge makers niet afhankelijk zijn, komen we met onze eigen voorstelling.

Deze voorstelling dient een maatschappelijk doel: we willen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog blijven vertellen en jongeren de urgentie meegeven. Zeker nu rond de tijd van herdenken, maar ook de rest van het jaar.

Achtergrond
‘De Zolder Van Leliegracht 6’ is gebaseerd op de afstudeervoorstelling ‘De Zwanenzang’ gespeeld door ons (Ashanti Lavooij, Marie-Annet Kuipers en Merel Vrijhof). De reacties waren lovend en de potentie zichtbaar. Vanuit meerdere hoeken werden we benaderd of aangesproken dat we dit moesten uitwerken.
Zo heeft Ewout Heijbroek ons benaderd om de regie te doen en heeft Judith Mink aangeboden om de productie te doen. Ook Bas Groenenberg kwam met het idee om ons aan te sluiten bij Theater Na De Dam en was Hilmar Leujes enthousiast om er nieuwe muziek voor te componeren.

Toekomst
Het uiteindelijke plan is om er een educatief plan bij te ontwikkelen, zodat we het kunnen spelen op scholen en de jongere generatie inspireren. We zijn zelf jong en hopen zo met andere jongeren in gesprek te gaan. Welke keuzes maak je in de oorlog en zijn die keuzes ideaal of word je gedwongen sommige keuzes te maken?
Hoe zit dat in deze tijd met de  toestroom van bijvoorbeeld vluchtelingen en andere moderne kwesties? Welke keuzes zou jij zelf maken?

Wij geloven in de kracht van theater, niet alleen omdat we theatermakers zijn. Maar vooral omdat het echt is, niet opgenomen of op een statische foto. Het gebeurt voor je neus op nog geen paar meter afstand. Theater zorgt voor een hoger empathisch vermogen.

Als jonge makers hebben wij al veel uren gestoken in het ontwikkelen van deze voorstelling op papier, maar om te zorgen dat het ook het theater in kan, hebben we een kick-start nodig. Om de kans niet te missen om op 4 mei na de dodenherdenking op de Dam deze voorstelling te spelen, hebben we de crowdfunding hard nodig. We zijn op de goede weg en hebben meerdere samenwerkingspartners gevonden. Nu is het tijd om door te pakken.

Het doelbedrag is €5.000,-.
Hiervan kunnen we de voorstelling afmaken, repeteren en monteren (theater klaar maken).
Het geld zal besteed worden aan de kosten die gemaakt worden voor onder andere reizen, repetitieruimte, promotie, montagekosten, regisseur, de componist en het opzetten van een livestream.

Als de voorstelling af is en de theaters kunnen open, dan kunnen we gaan spelen om de geïnvesteerde uren terug te verdienen.

Omdat we buiten gereguleerde subsidies vallen hebben we uw hulp hard nodig!